HISTORIA

FÖRETAGET

KONTAKT

HISTORIA

Allt har sitt ursprung – Hjulet, Pyramiderna och Coca-Cola har sina, MILLERS har sitt.

Farmor och farfar drev var sin klädfabrik mitt inne i Stockholm. Pappa åkte land och rike runt för att sälja deras kollektioner av blusar, klänningar, kjolar och kappor till Sveriges alla klädbutiker. När så sonsönerna Malmberg vid 19 respektive 22 års ålder var tillräckligt vuxna att förstå att allt annat var otänkbart och att äpplet inte landat så långt från päronträdet så hände det… 1979 övertogs den anrika affären ”Idag Klädköp” av bröderna, som med hjälp av en reklamare snabbt döpte om butiken till MILLERS. Helt plötsligt stod de med en butik som hade ett namn som var häftigare än innehållet. Det var då en av grabbarna kläckte idén med en lunch på restaurang Capri. Idén visade sig lysande, eftersom det var just under den lunchen som tanken att sälja bra kläder billigt föddes.

Nu blev det fart på bröderna. Målarfärgen flödade. Inredningen gjordes om totalt och hyllorna fylldes med heta jeans, tröjor, skjortor, klänningar, mm. Ett helt nytt sortiment växte fram. Kläder som grabbarna själva och deras kompisar gillade helt enkelt. Kul på jobbet var det som gällde. Nu var konceptet MILLERS på plats! Kunderna skulle vara deras vänner och tvärt om. Miljön och personalen skulle vara välkomnande. Hos MILLERS skulle alla trivas!

Bröderna reste Europa runt för att hitta de bästa inköpskanalerna. Kända varu-märken blandades med de mer snabb-rörliga modeplaggen. Trendnisse eller inte - målet var att alla alltid skulle hitta något nytt och kanske viktigast av allt – de skulle ha råd med det!

"Personalen är handplockad för att kunna ge bästa service och snabbt hitta rätt plagg i rätt storlek till rätt person och som vanligt – till rätt pris! "


Butikerna (dock inte bröderna) har genomgått ständiga ansiktslyftningar för att hänga med i tiden, men grundkonceptet MILLERS har bestått. Den extremt höga nöjd- kund-faktorn talar sitt eget språk. Personalen är handplockad för att kunna ge bästa service och snabbt hitta rätt plagg i rätt storlek till rätt person och som vanligt – till rätt pris!

Väl mött! //Vi på Millers